Деветима задържани при нова спецакция, роми признаха за чували с пари за изборите

Деветима задържани при нова спецакция, роми признаха за чували с пари за изборите
A A+ A++ A

Продължават специализираните полицейски акции в страната - днес на територията на Кърджали и Пазарджик. Операцията е свързана с противодействието на битовата престъпност и избирателните права.

Проверени са стотици автомобили и десетки търговски обекти. Има образувани 20 досъдебни производства и преписки за установени различни видове престъпления, задържани са 9 лица.

"Най-вече се касае за притежание на високорискови наркотични вещества, употреба на моторни превозни средства под въздействието на алкохол, наркотични вещества или дерегистрирани МПС, извършители на кражби, незаконно съхранение на акцизни стоки без бандерол", обясни говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

В пазарджишкия квартал "Изток" определиха акцията като очаквана.

"По принцип, 100% се купуват гласове сигурно. Парите идват от София, докарват ги с чували тук да ги раздават на определени хора", обясняват роми.

Проверки са извършвани и срещу купуването на гласове.

"Колегите са извършили необходимите проверки по отношение на питейни и увеселителни заведения, заложни къщи и търговски обекти, които да ни насочат към дейности, свързани с противоправни деяния против избирателните права на гражданите, но към момента нямам информация колегите да са установили нещо конкретно", поясни Стоянов.

Акцията на полиция и жандармерията на територията на цялата област Пазарджик продължава и през нощта.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"