КНСБ започва проучване за нарушенията на трудовите права у нас

КНСБ започва проучване за нарушенията на трудовите права у нас
A A+ A++ A

КНСБ започва национално проучване за нарушения на трудовите права в страната, съобщи БНР. Данните ще се събират чрез специална онлайн платформа. Допитването е под формата на анкета и след попълването ѝ работещите ще получават автоматично безплатна правна консултация от платформата по посочените от тях нарушения, каза за Българското национално радио вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов:

"Проучването събира данни за нарушения в девет категории: в заплащането на труда, работното време, почивките, отпуските, нарушени при прекратяване на трудовото правоотношение. Разбира се, и при започването на работа, такива в здравословни, безопасни условия на труд, проблеми в социалното осигуряване, нарушения при колективното трудово договаряне и спазването на синдикалните права, като са маркирани най-главните от тях, най-често срещаните в страната".

Традиционно, в чест на Деня на труда първи май, синдикатът представя годишен доклад за нарушения на трудовите права. Тази година ще бъде дeветото му издание, и в него ще се анализират събраните с националното проучване данни.

#КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »