Столична община купува 29 нови трамвая

Столична община купува 29 нови трамвая
A A+ A++ A

Столична община купува 29 нови нископодови съчленени трамвая. Това съобщиха от общината. Новите трамвайни мотриси ще бъдат нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и трудноподвижни хора, ще разполагат със стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора.

Трамваите са снабдени с високоефективна електрическа отоплителна система и две отделни климатични системи – за охлаждане на пътническия салон и на кабината на водача.

Предвижда се новите превозни средства да постигнат подобряване на качеството на атмосферния въздух, достъпността и комфорта на пътниците, както и намаляване на разходите за експлоатация на подвижния състав.

Доставката е изцяло финансирана по проект "Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за релсов транспорт – трамвайни мотриси" от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", осъществяван с подкрепата на Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Новите превозни средства ще постигнат подобряване на качеството на атмосферния въздух, достъпността и комфорта на пътниците, както и намаляване на разходите за експлоатация на подвижния състав.

#трамвай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"