Нова версия от уволнения за боя между машинисти и началник гарата в Тулово

Нова версия от уволнения за боя между машинисти и началник гарата в Тулово
A A+ A++ A

Сигнал за агресия и арогантно поведение на двама машинисти, които се държали грубо и ударили шамар на началник гарата в Тулово. Случката е от 7-ми март, когато на гарата спира влакът София –Бургас. За инцидента потвърдиха както от НКЖИ, така и самият началник на гарата.

Машинистите отишли да си пуснат кафе от помещението в чакалнята на гарата. Началник гарата направил забележка, че влаковата композиция закъснява и постъпката им не е професионална. Последвала размяна на обиди и физическа саморазправа.

Според помощник-машиниста Йордан Петров, който е дисциплинарно уволнен след случилото се, има и друга версия.

“Пристигайки в гара Тулово с 10 минути закъснение разкачих локомотива от влака, за да можем да прелайлираме и да минем от страна София, за да продължим прослужването на влака. Разкачайки локомотива отидох да взема по едно кафе за мен и колегата Димо Димов и се качих отново в локомотива, за да направим маневрата заедно. Отидохме на предна станция и да сме стояли там около 15 минути поради влак 3621”, разказа Петров в ефира на Нова.

Влак 3621 има технически проблем, поради което не може да тръгне от гара Тулово. Така се забавя и влакът по линията Бургас-София.

15 минути по-късно влак 3621 има разрешение да тръгне.

Петров и колегата му Димо Димов започват отново да изпълняват маневрата, за да тръгне влакът към София, но таблото сигнализира, че някъде е задействана спирачката.

Дежурният ръководител дава заповед за минаване, но опитът за потегляне е неуспешен.

Двамата машинисти започват да инспектират влака. “Въпреки че това не е наше задължение, а на началник влака. Той обаче така и не се появи и не се поинтересува защо не тръгваме”, каза още Петров.

Началник гарата се насочва към двамата машинисти с обиди. Така започва размяна на реплики от двете страни. И се стига до физическа саморазправа.

По думите на помощник-машиниста началник гарата му е посегнал да го удари. “Отблъснах го. Като всеки нормален човек и аз се защитих. Другият началник гара се намеси и така спряхме”, разказа Петров.

Той отрича да е нанасял удари по лицето на началник гарата. Ако се наложи той ще търси правата си по съдебен път.

#БДЖ #влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай