В Румъния подозират, че голямото земетресение във Вранча от 1977 г. всъщност е ядрен взрив

В Румъния подозират, че голямото земетресение във Вранча от 1977 г. всъщност е ядрен взрив
Pixabay
A A+ A++ A

Първоначално в Румъния не вярват, че земетресението на 4 март 1977 г. е природно бедствие, и подозират, че е ядрен взрив. Опасенията се подклаждат от невъзможността на специалистите да разберат каква е причината сеизмичните вълни да се разпространят на такова голямо пространство и да поразят почти цялата страна плюс България, Молдова и Украйна.

Тясното ръководство на румънската комунистическа партия заседава всеки ден по въпроса. Политбюро на ЦК на БКП пък изобщо не обръща никакво внимание на проблема, като оставя всичко в ръцете на Министерския съвет.

Първото заседание след мощния трус, вследствие на който на наша територия загинаха 125 души, е от 8 март. В дневния ред не се усеща драма. Вземат се решения за повишаване на ролята на научно-техническите съюзи, разгледани са резултатите от посещението на българска военна делегация начело с Добри Джуров в Куба. Обсъждат две брошури - “За поврат в развитието на селското стопанство” и “За поврат в развитието на селскостопанското производство”. Информират се за броя на първичните партийни организации в селското стопанство и общинските партийни комитети, но не си казват нито дума за земетресението, пише "24 часа".

#ядрен взрив #земетресения #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »