Борисов изчисли, че е 29 пъти по-бърз от Станишев

Борисов изчисли, че е 29 пъти по-бърз от Станишев
Премиерът Бойко Борисов откри новата сграда на училището в град Съединение, първата копка за която е направена през 80-те години на миналия век, но проектът така и не е бил реализиран. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов пресметна, че е 29 пъти по-бърз от предшественика си Сергей Станишев.

Министър-председателят направи това изчисление при откриването на новата сграда на училището в град Съединение, първата копка за която е направена през 80-те години на миналия век, но проектът така и не е бил реализиран, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Размерът на инвестицията на Министерството на образованието в СОУ „Христо Ботев“ е 1 млн. лв. Сумата е предоставена за строително-монтажни дейности и обзавеждане на сградата, съобщиха от правителствената информационна служба.

„За другите може да е трудно, но за нас е лесно. В условията на най-голямата криза в света това, което е започнато през 1983 г., ние за една година сме го направили. Ако учителката по математика е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев. Ние правим училище за една година, другите го започват и не го завършват 29 години“, заяви премиерът на откриването в Съединение.

„Когато излезе Станишев и каже: „Вижте какво става в държавата“, той има предвид, че строим училища, магистрали, жп линии, детски градини и държавата придобива вида, който е трябвало да има още през 1983-1984 г.“, добави Бойко Борисов.

Той разгледа класните стаи и беше впечатлен от компютърните кабинети, попита и дали има физкултурен салон и каза, че след откриването ще го разгледа.

„В тези прекрасни компютърни зали ще се учат децата от община Съединение, на които искам да пожелая да ги пазят, защото те струват много пари, направени са с най-съвременни технологии. Те са вашият прозорец към света“, каза премиерът.

Той изтъкна, че ще бъде изпълнено и обещанието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов около училището да има нови пешеходни пътеки и светофари, за да може шофьорите да са внимателни, тъй като в учебното заведение учат над 400 ученици.

СОУ „Христо Ботев“ в Съединение е единственото средно общообразователно средищно училище, в което се обучават ученици от всички населени места в общината, след оптимизиране на училищната мрежа и закриване на училищата в близките села през 2008 г.

Премиерът уточни, че училището вече е спечелило и проект на стойност 103 244 лв. за интеграция на децата с малцинствен произход.

Бойко Борисов съобщи, че ново училище ще бъде открито и в Садово и още шест училища в община Родопи.

„А ако имаме втори мандат, и тези стърчащи железни елементи зад училището – и тях ще направим. Правим училища, правим детски градини, даваме пари за образование“, обеща той.

Заедно с образователния министър Сергей Игнатов в Деня на народните будители премиерът награди осем изявени учители от страната с плакет, грамота и парична премия от по 1000 лева.

#Съединение #Бойко Борисов #премиер на България #Сергей Станишев #Съединение #училище #Ден на народните будители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »