Тръмп разбуни духовете с остро изказване за Украйна и Русия

Тръмп разбуни духовете с остро изказване за Украйна и Русия
A A+ A++ A

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че Русия "никога не би нахлула" в Украйна, ако той беше на власт, но също така посочи, че при необходимост би "сключил сделка“ с руския президент Владимир Путин, пише в. "Дейли Телеграф".

По думите на бившия президент на САЩ, ако той е бил президент по време на инвазията, "би сключил сделка", позволяваща на Русия да задържи части от Украйна, за да се сложи край на войната.

Тръмп заяви, че това би бил "най-лошият" сценарий и нямало да се стигне до него, защото Путин изобщо нямало да посмее да нахлуе в Украйна, ако той беше в Белия дом.

Бившият президент заяви в радиошоуто на Шон Ханити: "Не забравяйте, че при Буш превзеха Грузия, при Обама превзеха Крим. А при Байдън те превземат всичко. Изглежда, че ще превземат всичко, така ми изглежда.“

"А знаете ли какво превзеха по времето на Тръмп? Русия не превзе нищо. За първи път, при първия президент от много време насам. Той (Путин) разбра. Той никога не би го направил."

Тръмп добави: "И това се случи без дори да се преговаря за сделка. Аз можех да преговарям. В най-лошия случай можех да сключа сделка да вземат нещо, знаете, има определени райони, които са рускоезични, нали така, но можеше да се сключи сделка. А сега просто разбиват Украйна на пух и прах."

"Дейли Телеграф" припомня, че Тръмп не за първи път заявява, че инвазията в Украйна нямало да има, ако той беше преизбран през 2020 г. Еспрезидентът е казвал и друг път, че тя е щяла да бъде предотвратена благодарение на неговата политика на "мир чрез сила".

#"Доналд Тръмп"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »