Поне 7 трупа и 8 ранени при масово убийство в Хамбург в църка на "Свидетелите на Йехова"

Поне 7 трупа и 8 ранени при масово убийство в Хамбург в църка на "Свидетелите на Йехова"
A A+ A++ A

Най-малко 7 души бяха убити, а 8 - тежко ранени при стрелба в църква на „Свидетелите на Йехова“ в Хамбург. Извършителят най-вероятно се е самоубил при пристигането на полицията. Издирват се негови съучастници в убийството, което към този момент е класифицирано като амок.

Според говорител на полицията вчера около 21:00 ч. местно време (22 часа българско) полицията и пожарната са получили няколко спешни повиквания за стрелба в църква на „Свидетелите на Йехова“. В нея вярващите са се събрали към 19 часа (20 часа българско време). Малко след началото на службата им неизвестни нахлули и открили огън.

Полицията не коментира точния брой на загиналите, но според медиите те са най-малко седем. Други осем души са тежко ранени. Един от загиналите е открит на друг етаж на сградата, в която е църквата и полицията смята, че това е нападателят. Издирват се и други извършители.

Все още не е ясно каква може да е причината за кървавото убийство. Според полицията убиецът е също член на сектата. Живеещите наблизо съобщиха, че стрелбата е откривана четири пъти, като всеки път са давани по около 20 изстрела. Полицията предупреди хората в Хамбург за екстремна опасност.

#хамбург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"