Москва в ужас заради фалшива въздушна тревога

Москва в ужас заради фалшива въздушна тревога
Фейсбук/Ирина Оснач
A A+ A++ A

Сигнали за въздушна тревога са излъчени по радиостанции и телевизионни канали в Москва в четвъртък, съобщи руската информационна агенция "Интерфакс".

Алармата е фалшива и няма опасност за въздушно нападение, цитира агенцията съобщение на Министерството на извънредните ситуации.

Сигналите за тревога са били излъчени в резултат на пробив на сървърите на електронните медии, уточнява министерството.

Информацията, излъчена по радиостанции и телевизионни канали за обявяване на въздушна тревога в Москва, е невярна, съобщи в четвъртък пресслужбата на столичното управление на Министерството на извънредните ситуации.

"На територията на Москва в резултат на хакване на сървърите на радиостанции и телевизионни канали в ефир беше излъчена информация за обявяване на въздушна тревога. Тази информация е невярна и не отговаря на действителността", се казва в в съобщението, след като в интернет беше разпространена информация за обявяване на въздушна тревога в столицата в ефира на множество радиостанции и телевизии.

Това не е първият случай на проникване в сървърите на руски медии за излъчване на съобщения за въздушна атака. Такива през последните седмици бяха пускани в Крим, както и в някои близки до границите на Украйна руски провинции.

В четвъртък Русия нанесе масирани въздушни удари сред редица украински градове след няколкоседмично прекъсване. Съобщава се за цивилни жертви и разрушения. Атомната електроцентрала в Запорожие за няколко часа е била изключена от електрическата мрежа заради нападението, пише "дневник".


#Москва #фалшив #въздушна тревога

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »