Полицията в Брюксел в бойна готовност след заплахи срещу метрото

Полицията в Брюксел в бойна готовност след заплахи срещу метрото
Pixabay
A A+ A++ A

Белгийската федерална полиция заяви в сряда, че остава "бдителна", след като получи имейл във вторник, заплашващ с терористична атака, насочена към метрополитена на Брюксел, пише европейската редакция на "Политико".

"В момента оставаме много бдителни, както е необходимо", каза говорител на белгийската федерална полиция, отговаряща за сигурността на метростанциите.

Полицията извърши проверка в метрото през нощта, но "не откри нищо подозрително", добави говорителят.

Според говорител на гражданския прокурор на Брюксел, който е поел разследването, рискът от "истинска атака" се счита за "малко вероятен".

Говорител на Белгийския национален кризисен център, натоварен с организирането на реакцията по сигурността в случай на терористична атака, каза, че заплахата се оценява, но потвърди, че атака е малко вероятна.

Заплахата беше приета от американското посолство в Брюксел, което издаде предупреждение към гражданите на САЩ, препоръчвайки им "да бъдат внимателни, когато пътуват в и около Брюксел".

Брюксел още помни голямата терористична атака на международното летище на града и на метростанция "Мелбеек" през март 2016 г., при която загинаха 32 души.

#Белгия #полиция #бойна готовност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"