„Поръчителят“ на осъдените българи в Малайзия съден за наркотици

„Поръчителят“ на осъдените българи в Малайзия съден за наркотици
Старозагорецът има излежана присъда за разпространение на наркотици, потвърди директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Георги Георгиев, сочен от двамата българи, осъдени в Малайзия за трафик на наркотици, за поръчител, е криминално проявен.

Старозагорецът има излежана присъда за разпространение на наркотици, потвърди директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора комисар Алекси Алексиев, предаде Дарик.

Според източници на Дарик Георгиев е бил популярен в криминалните среди с прякора Червената Соня.

Двамата младежи, задържани преди малко повече от година с 5 кг амфетамини в Малайзия, бяха осъдени на смърт чрез обесване. Георги Бакалов и Иван Костов бяха арестувани миналото лято, след като дрогата беше открита в тайници в куфарите им.

Министърът на външните работи Николай Младенов заяви в четвъртък, че в момента екип на министерството пътува към Малайзия, за да окаже съдействие.

Най-важното сега, по думите му, е да се стигне до обжалване, което зависело от решение на местна комисия. България е информирала за случая европейската дипломатическа служба заради това, че в ЕС смъртното наказание е отхвърлено.

В началото на миналата седмица бащата на едно от момчетата заяви, че синът му и неговият приятел не знаели, че пренасят наркотика. Било им е казано, че носят хапчета виагра и анаболи в законното количество, обясниха близките им.

Според тях друг българин - Георги Георгиев, е поръчителят на трафика, който обещал 1000 долара за „услугата“. Той също бил задържан в азиатската държава, но по информация на Външно министерство бил освободен малко след ареста поради липса на доказателства и се е прибрал в България.

Отново според твърдения на роднини на младежите от Нова Загора в тайниците на куфарите били намерени само отпечатъците и ДНК-то на поръчителя, тъй като на „мулетата“ било забранено да отварят багажа и да докосват пратката.

#министър на външните работи #ЕС #Малайзия #българи #наркотици #обесване #смърт #Николай Младенов #поръчител #Георги Георгиев #Георги Бакалов #Иван Костов #дрога #Стара Загора #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"