Опасни храни, които трябва да избягвате този сезон
С пролетта на прага, много от нас с нетърпение очакват да се насладят на свежи и вкусни храни. Но, докато дърветата и градините започват да цъфтят, трябва да бъдем внимателни с това, какво ядем. В тази статия ще разгледаме някои от опасните пролетни храни, които може да доведат до сериозни здравословни проблеми.
Ягоди
Ягодите са много вкусни и сочни, но също така могат да бъдат замърсени със смъртоносни пестициди и химикали. Затова е важно да избирате био продукти, когато купувате ягоди от магазините, или да се уверите, че ягодите, които събирате в градината, не са обработвани със забранени химикали.
Шарани
През пролетта много хора се увличат в риболова, но е важно да знаете, че някои риби, като шарана, могат да съдържат токсични вещества, като метиленово синьо, което може да предизвика сериозни здравословни проблеми при консумация. Затова е препоръчително да избягвате шараните, хващани в замърсени водни тела.
Сушена луканка
Супена луканка е един от любимите пролетни деликатеси, но съдържа високи нива на мазнини и натрий, което може да повиши кръвното налягане и да доведе до здравословни проблеми като диабет и сърдечно-съдови заболявания. Затова е препоръчително да я консумирате в умерени количества.
Горчиви зеленчуци
Горчивите зеленчуци като руколата и спанакът са богати на витамини и минерали. Някои хора трябва да ги консумират внимателно.
Руколата и спанакът са богати на оксалати, които могат да доведат до образуването на камъни в бъбреците, особено при хора, склонни към такива проблеми.
Още по темата:
- » БАБХ: На етикета ще бъде упоменато, ако има насекоми в храната
- » 2-годишно момченце се задави с храна, издъхна в смолянската болница
- » ВИДЕО Пак скандал с нелегалните мигранти! Бг граничари ги държали в тухлена барака, не им давали храна и вода