Руските медии: Путин има здравословни проблеми

Руските медии: Путин има здравословни проблеми
Говорителят на Путин обясни, че става дума за разтегнат мускул, получен по време на тренировка. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В руските медии за първи път се появи информация за влошаване на здравословното състояние на президента Владимир Путин, като се изтъква, че именно това е причината за отлагането на няколко негови задгранични пътувания, включително в България.

Според вестник „Ведомости“ здравословните проблеми на Владимир Путин са се появили веднага след като той летя на моторен делтапланер заедно с ято жерави в началото на септември, предаде БНР.

Тогава се е изострила стара травма на гръбначния стълб, пише авторитетното издание, като се позовава на анонимни източници, близки до Кремъл. Вестникът публикува и дълъг списък на отложени посещения и мероприятия с участието на руския лидер.

„Ведомости“ твърди, че сега президентът е подложен на профилактично лечение, като основната препоръка на лекарите е да не лети със самолет, защото това негативно влияе на гръбначния стълб.

Коментирайки тези съобщения пред радио „Комерсант ФМ“, говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че Владимир Путин действително има известни здравословни проблеми, но категорично отхвърли твърденията, че стара травма се е обадила след полета с жеравите. Става дума за разтегнат мускул – това е най-обикновена спортна травма, получена по време на тренировка, твърди Песков.

Дмитрий Песков потвърди, че Путин ще отложи визитите си в България и Турция за декемри, като посочи, че датите на подобни пътувания често са гъвкави и се определят по взаимно съгласие на страните едва тогава, когато степента на подготовка вече съответства на нивото на очакваните резултати.

#говорител #Дмитрий Песков #травма #Турция #България #визита #здравословни проблеми #Владимир Путин #медии #президент на Русия #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »