ВИДЕО Босът на Хидрострой Велико Желев първо набил, после принудил бивш свой служител да поеме финансови задължения

ВИДЕО Босът на Хидрострой Велико Желев първо набил, после принудил бивш свой служител да поеме финансови задължения
A A+ A++ A

Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда от органите на МВР. Първоначално е било за телесна повреда, но е преквалифицирано за изнудване. До полунощ са били извършени действия по разследване, претърсвания, обиски, иззети са веществени доказателства, документи, компютри. Ще се прецени дали се касае за престъпление подсъдно на Софийска градска прокуратура.

Това съобщиха от прокуратурата по повод задържането на председателя на Съвета на директорите на "Хидрострой" Велико Желев.

Велико Желев е задържан по реда на ЗМВР. Има и други лица, свързани с разследването. Престъплението е извършено от няколко лица - трима. Възложено е на МВР да бъдат установени тези лица.

Според първоначалната информация, Желев насила е принудил свой служител да подпише документи с невярно съдържание.

Пострадалото лице е разпитано многократно, уточниха от прокуратурата. Принудата е по повод имуществено разпореждане, поемане на финансово задължения. Става въпрос за дружествени отношения. Пострадалият е бил бивш служител на Желев, обясни заместник-районният прокурор при Софийска районна прокуратура Борислав Георгиев.

Има медицински документи, първоначалните данни са за лека телесна повреда. Към настоящия момент МВР издирва останалите замесени лица.

От обвинението уточниха, че разследването няма връзка с твърдения за злоупотреби в пътното строителство.

#велико желев #побой #изнудване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"