Френски военнослужещи били нападнати в България

Френски военнослужещи били нападнати в България
Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан отказа да направи коментар, но даде да се разбере, че става въпрос за незначителен инцидент. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Петима военнослужещи от френската Генерална дирекция за външна сигурност са били нападнати преди две седмици от местни жители в околностите на българския град Плевен, след като ги помислили за крадци.

Въпреки че по-рано бе разпространена информация, че французите са туристи, практикуващи екстремни спортове, според френския вестник „Поан“ пострадалите са военнослужещи от френската Генерална дирекция за външна сигурност, които са били на обучение в България, предаде Информационна агенция „Фокус“.

В колата на френските граждани са били открити компютри, парашут, професионален фотоапарат и неопренов водолазен костюм. Тъй като са ги помислили за крадци, местните жители са пристъпили към саморазправа, използвайки и огнестрелно оръжие. Двама от французите са ранени в краката, един е със счупен нос, а останалите са успели да избягат.

Запитан за инцидента, френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан отказа да направи коментар, но даде да се разбере, че става въпрос за незначителен инцидент.

Директорът на Генералната дирекция за външна сигурност също отказа коментар на информацията.

#България #Франция #Плевен #саморазправа #крадци #военнослужещи #Жан-Ив льо Дриан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници