Бавно и полека пролетта се завръща

Бавно и полека пролетта се завръща
Pixabay
A A+ A++ A

През неделя ден ще настъпи съществено подобрение на времето. Облачността над по-голямата част от страна ще е предимно разкъсана и ще има повече слънчеви часове.

До обед само над Горнотракийската низина и крайните югоизточни райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб югозападен вятър, който следобед над Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Максималните температури ще се повишават и през деня и ще са с пролетни стойности между 10-14°С, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Времето в София:

През нощта срещу неделя и допреди обед в последния почивен ден над столицата ще се задържи с разкъсана облачност, като по-късно тя ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между 3°С , а максималните – до 11°С.

Времето по Черноморието:

Облачността ще се задържи променлива, с временни разкъсвания в следобедните часове. Преди обед вятърът ще е от запад, а следобед ще се ориентира от северозапад и ще е слаб до умерен.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на нивата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 60-90/м3 при норма около 50 мкг/м

Времето на Балканите:

Ще се задържи предимно облачно и на много места с валежи от дъжд. По-значителни ще са те над Егейско море и Южна Гърция, където ще има условия и за гръмотевици.

Над останалата част от Балканите времето ще се подобрява.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници