Още протести и сблъсъци в Гърция след влаковата катастрофа

Още протести и сблъсъци в Гърция след влаковата катастрофа
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

В Гърция продължават протестите след влаковата катастрофа от вторник край град Лариса, при която по последни данни загинаха 57 души.

В Атина и град Лариса демонстрациите прераснаха в сблъсъци с полицията.

Хиляди протестиращи, предимно младежи излязоха по улиците, за да изразят възмущението си след трагедията. Те скандираха срещу политиците, за които се смята, че носят отговорност за лошото състояние на железопътния транспорт в страната:

"Изпитваме най-вече гняв, че това може да се случи през 2023-та! Как два влака могат да се сблъскат? Как това се случва, когато на разположение имаме толкова много технологии?", каза студентът Ангелос Томопулос на протест в Атина.

"Ние ще бъдем гласа на онези, които загубиха живота си, така че това престъпление да не бъде прикрито, а някой да поеме отговорност", посочи колежката му Димитра Кокла.

"Познавам много студенти от Солун, които пътуват по този маршрут, така че от една страна съм притеснен. Не знам дали някои от приятелите ми не е бил там. Трагедия е, че много хора на нашата възраст загубиха живота си по този начин", добави техен колега.

Синдикатите в гръцките железници обявиха 48-часова стачка в събота и неделя заради фаталната влакова катастрофа. Стачката обхваща всички железопътни услуги, включително и крайградската железница на Атина, а синдикатите заявиха, че ще организират протест на площад "Синтагма" в неделя сутринта.

Железопътните услуги в Гърция са спрени от сряда следобед, припомня БНР.

#влакова катастрофа #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници