Донев: Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки

Донев:  Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Министър-председателят Гълъб Донев участва в тържественото честване на връх Шипка, с което се отбелязва Националният празник на България 3 март и 145-ата годишнина от Освобождението.

Премиерът прие почетния караул, след което присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите войни, която се отслужва от Великотърновския митрополит Григорий.

Министър-председателят Донев отправи приветствие по случай Националния празник.

"Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм - с вяра в сърцето, смело, но тихо, защото под нозете ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до последен дъх. Днес, когато честваме 145 години от Освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора свобода или смърт, избраха България", каза служебният премиер Гълъб Донев.

„Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица. И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа. Които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи и ще се отдадат на общонационалната кауза за свободна, независима и силна България. Това е наследството, което ни завещаха опълченците на Шипка”, добави министър-председателят.


#Гълъб Донев #Шипка #3 март

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай