Регионалният министър: Между 25 и 30% от асфалта на магистралите липсва

Регионалният министър: Между 25 и 30% от асфалта на магистралите липсва
A A+ A++ A

1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал не е вложен в асфалтовата настилка. Предвиденият асфалт е за 20 см., но явно са се видяли много на изпълнителя и така са станали малко под 14 см. Това коментира пред Нова телевизия регионалният министър Иван Шишков във връзка с проверките и взетите вчера проби от пътя на Северната скоростна тангентна в столицата.

По думите му проверките на регионалното министерство относно качеството на пътищата в страната констатират всеки път почти едно и също – между 25 и 30% от асфалта липсва.

Поради тази причина не е чудно, че след 7-8 години нови магистрали придобиват окаян вид и се налага основен ремонт. Тепърва ще се изчислява колко пари липсват заради пестене на строителни материали, обясни ресорният министър.

„За 7-8 години тези магистрали придобиват вид, при който всички сме недоволни от състоянието на пътищата и започват основни ремонти”, коментира министърът. И посочи като пример „вълните” по магистрала „Тракия” между Чирпан и Стара Загора, които бяха ремонтирани миналата година.

Магистралите „Марица”, част от „Хемус” са строени с пари от нашия джоб. Очакваме някакви по-сериозни действия. Това вече е рецидив. Изненадаха ме мащабите на липсващите магистрали. След като излязат всички резултати, ще направим съвместна пресконференция с министър Демерджиев, защото всички проверки се правят съвместно с МВР. Всички ще платим ремонта на тези магистрали. В рамките на тази година ще трябва да направим проекти за основни ремонти”, каза регионалният министър.

Регионалният министър съобщи, че проблеми са били открити и на столичната улица „Граф Игнатиев“ и на жълтите павета.

В случая с жълтите павета няма кражба, а недобре подбрани материали. Ситуацията при „Граф Игнатиев“ е малко по-различна и там ще разследва Европейската прокуратура, уточни той.

#магистрали #МРРБ #Иван Шишков #асфалт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »