Запечатват вендинг машините без връзка с НАП

Запечатват вендинг машините без връзка с НАП
Снимка: Дарик
A A+ A++ A

От 1 ноември автоматите за кафе и храна, които не са свързани дистанционно с Националната агенция за приходите (НАП), ще бъдат запечатвани, докато не се снабдят с фискални устройства.

До момента около 2500 машини се отчитат пред приходната агенция от около 25 хиляди работещи в цялата страна, посочва БНР.

Отсрочка няма да има въпреки протестите на собствениците на вендинг машини от последните седмици, които поискаха удължаване на срока поне до края на декември. От НАП обясниха, че ако автоматите за кафе и храна не се отчитат дистанционно, както го правят другите търговци, машините с ясен собственик ще бъдат запечатвани, а тези с неизвестен притежател могат да бъдат иззети, докато в тях не се монтира фискално устройство.

Санкцията за собствениците на машини, които работят без фискални устройства за дистанционно отчитане, е до 10 хил. лева.

Клиентите могат да разберат дали вендинг машината се отчита пред НАП, ако след покупката на кафе или храна на електронен дисплей се изписва номер на касовата бележка, без обаче тя да се отпечатва на хартия.

#вендинг машини #автомати #машини #НАП #Национална агенция за приходите #отчитане #фискални устройства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"