АПИ с важна информация относно честването на Националния празник на връх Шипка

АПИ с важна информация относно честването на Националния празник на връх Шипка
A A+ A++ A

За честването на Националния празник на Република България на връх Шипка от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по пътя Габрово - връх Шипка - Казанлък.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: Калофер - Казанлък - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“.

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За участниците в честването на 3 март движението ще се организира:

• От 6 часа до 12:30 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора;

• От 12:30 часа до 18 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

#АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай