22 души починаха от холера в Сирия след земетресението

22 души починаха от холера в Сирия след земетресението
A A+ A++ A

Гражданската защита, управлявана от сирийската опозиция, съобщи във вторник, че 22 души са починали от огнище на холера в контролираната от тях северозападна част на страната след опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия, предава Ройтерс.

Подкрепяните от Запада Бели каски, които са основната спасителна служба в региона, който беше най-силно засегнат в Сирия, позовавайки се на медицински органи, заявиха, че в момента там има още 568 случая на инфекция в резултат повредените водоснабдителни системи и инфраструктура, предава News.bg.

Около 5,3 милиона души в Сирия вероятно са останали без дом от земетресението, каза представителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците в Сирия Сиванка Дханапала. Това е огромен брой и става дума за хора, което вече страдат от масово разселване. За Сирия това е криза в кризата. Имахме война, икономически сътресения, Covid и сега сме в разгара на зимата."

Оцелелите от земетресението се стекоха в лагери, създадени за хора, разселени от близо 12 години война от други части на Сирия. Там обаче санитарните условия не са адекватни за големия брой новодошли.

#Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"