Засиленият мигрантски натиск се отразява и на ямболската болница

Засиленият мигрантски натиск се отразява и на ямболската болница
A A+ A++ A

Засиленият мигрантски натиск се отразява и на ямболската болница, тъй като пътят на нелегално преминалите границата минава първо през региона. През последните дни по спешност в лечебното заведение са приети над 20 мигранти.

Това съобщи на брифинг директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов. "На 26 срещу 27 февруари бяха доведени от полицията 14 мигранти от афганистански произход, които са прегледани и освидетелствани за евентуално задържане от МВР.

Ден по-рано, след катастрофа, бяха приети за лечение и осем мигранти от 15-16 до 30-годишна възраст", каза директорът на ямболската болница. "Всички прегледи и лечение на мигранти натоварват допълнително болницата както финансово, така и работата на персонала", посочи още директорът ѝ.

Според д-р Диманов едно от решенията на проблема е по-скорошното довършване на новата сграда на болницата и осигуряването на съвременна леглова база и медицинска апаратура.

По думите му строителните дейности по болничния комплекс продължават, като е завършен на 40 процента вторият етап от тях. Очаква се сградата да е цялостно завършена през есента тази година.

Очакват се допълнителните средства от държавата - 9 млн. лева за индексацията на строителството и 30 млн. лева за медицинската апаратура и обзавеждане.

#болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »