Френция и Русия с различни оценки за Асад и Сирия

Френция и Русия с различни оценки за Асад и Сирия
От срещите стана ясно, че позициите на Париж и Москва по проблеми като кризата в Мали, обстановката в Афганистан, иранската ядрена програма и сътрудничеството в борбата срещу морското пиратство „са много близки". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В Париж се проведе среща на министрите на външните работи и на отбраната на Русия и Франция, като акценти на разговорите бяха Сирия, Иран и сътрудничеството в областта на сигурността.

Франция и Русия имат различна оценка за присъствието на Башар Асад в евентуално преходно правителство в Сирия, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс след разговорите с руския външен министър Сергей Лавров в сряда, предаде БНР.

Срещата бе повод за Париж да опита отново да промени руската позиция по сирийската криза. По-късно президентът Франсоа Оланд прие Лавров и руския министър на отбраната Анатолий Сердюков.

Оланд бил информиран, че на заседанието на Съвета за сътрудничество по въпросите на сигурността било постигнато съгласие и за необходимостта „да се спазват правата на етническите малцинства в Сирия по време на преходния процес" и че трябва да бъде осигурена жизнеспособността на държавните институции.

От срещите стана ясно, че позициите на Париж и Москва по проблеми като кризата в Мали, обстановката в Афганистан, иранската ядрена програма и сътрудничеството в борбата срещу морското пиратство „са много близки".

#Франция #Русия #Сирия #Иран #Мали #Афганистан #ядрена програма #Президент на Франция #президент на Сирия #Франсоа Оланд #Башар ал-Асад #министър на външните работи на Русия #Сергей Лавров #бунтовници #Лоран Фабиюс #министър на външните работи на Франция #министър на отбраната на Русия #Анатолий Сердюков #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници