Посолство на Италия: Известният режисьор и писател Паоло Дженовезе посещава България за две ексклузивни срещи

Посолство на Италия: Известният режисьор и писател Паоло Дженовезе посещава България за две ексклузивни срещи
A A+ A++ A

Прочутият италиански режисьор и писател Паоло Дженовезе, който вече е утвърден от критиката за многократно наградения филм „Перфектни непознати”, пристигна в България за две ексклузивни кино-литературни срещи, организирани от Посолството на Италия и Италианския културен институт в София в сътрудничество с CineLibri и Colibri.

Първата среща ще се състои днес, 28 февруари, от 18:00 ч. в културния център Casa Libri, където Дженовезе ще представи романа си „Супергерои” и едноименния филм, вече познати на българската публика.

На 1 март от 18:15 ч. пък Дженовезе ще бъде в кино „Люмиер”, за да присъства на официалната премиера в България на комедийната си драма „Първият ден от моя живот“. Филмът разказва историята на мистериозен мъж, който се представя на четирима разочаровани от живота хора, предлагайки им сделка: да им даде една седмица, за да им покаже какъв би бил светът без тях и така да им помогне да придадат нов смисъл на съществуването си. Във филма играят едни от най-обичаните актьори на италианското кино: Тони Сервило, Валерио Мастандреа, Маргарита Буй, Сара Серайоко, Габриеле Кристини и Витория Пучини. След прожекцията ще се състои представяне на едноименния роман.

#Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »