Кремъл: НАТО действа не като наш условен опонент, а като враг

Кремъл: НАТО действа не като наш условен опонент, а като враг
A A+ A++ A

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в публикувани коментари, че Русия няма да възобнови участието си в договора за ограничаване на ядрените оръжия СТАРТ, докато Вашингтон не се вслуша в позицията на Москва, предаде Ройтерс.

В интервю за вестник "Известия" Песков заяви също, че НАТО, "като единен блок, вече действа не като наш условен опонент, а като враг".

Говорителят на Кремъл каза още, че възстановяването на СССР е невъзможно, но има различни съвременни форми на интеграция, предаде ТАСС.

Той припомни думите на държавния глава Владимир Путин, че човек, който не съжалява за разпадането Съветския съюз, няма сърце, а човек, който иска да възстанови СССР, няма мозък. "Струва ми се, че това е може би най-изчерпателното обяснение на възможното отношение към тези, които говорят за пресъздаване на СССР. Това е невъзможно", заяви Песков.

"Друг е въпросът, че съществуват съвременни форми на интеграция. Те са многопосочни и многоскоростни. Те съществуват в интерес на участващите държави. Най-модерната и най-бързата интеграционна форма в пространството на бившия Съветски съюз е Съюзната държава Русия-Беларус", посочи говорителят на Кремъл. "Но това в никакъв случай не е завръщане към Съветския съюз или опит за неговото пресъздаване", подчерта Песков.

БТА

#Кремъл #НАТО #Дмитрий Песков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?