Борисов: Успешното партньорство с Румъния е важно за Шенген и еврозоната

Борисов: Успешното партньорство с Румъния е важно за Шенген и еврозоната
A A+ A++ A

Актуалната политическа ситуация в България и перспективите пред страната ни в навечерието на предсрочните парламентарни избори бяха сред основните теми на срещата ми с посланика на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Предеску. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията.

„Европейското развитие на страните ни е силно свързано още от приемането ни в ЕС. Ето защо успешното ни партньорство е от изключителна важност за всяка следваща стъпка към по-задълбочена интеграция в ЕС, като например Шенген и еврозоната“, посочи Борисов.

По време на срещата той подчерта, че България и Румъния са и съседни дунавски държави, което е допълнителен импулс за двустранните ни отношения в посока развитие на свързаността чрез инфраструктурни проекти и съвместни икономически инициативи.

„Като партньори и в НАТО можем да работим заедно и в посока модернизация на отбранителните способности на двете страни“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Заедно с посланик Предеску категорично препотвърдихме позициите на България и Румъния, с които строго осъждаме нападението на Русия над Украйна и изразихме солидарност с украинския народ“, каза още Бойко Борисов.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?