ВМРО няма да участва в предсрочните парламентарни избори

ВМРО няма да участва в предсрочните парламентарни избори
A A+ A++ A

Партията на Красимир Каракачанов ВМРО няма да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април, макар да се регистрите за участие в тях. Вместо това ще ги бойкотира с кампания, че участието в тях е безсмислено, защото "когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот". Това решение е взел Изпълнителният комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, която беше приета на последното заседание на ръководния орган на партията.

"Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори. Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт. Две години - тържество на политическия егоизъм."

"България е обект на тотален външен натиск и опити за намеса във вътрешните дела. Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни части на наша територия. Русия ни размахва пръст и подкрепя партия в нашия парламент. Турция организира избори и праща в Народното събрание колкото си иска депутати от ДПС. Дори нашата югозападна съседка претендира за "македонско малцинство", а по улиците на старата българска столица Охрид бият българи. И всичко това става, когато скъпотията и спекулата растат. Цената на сиренето, кашкавала и млякото стигна до небесата. Нагли трафиканти мачкат полицейски коли и убиват полицаи, а когато са заловени, се разминават с условни присъди. Българската енергетика и въгледобивът се залагат на карта в изпълнение на зелени утопии."

"Но най-страшното е, че войната идва към нас. Между мира и войната ВМРО избира мира, с гаранции за териториалната цялост на Украйна, в нейните международно признати граници от 1991 година, потвърдени от Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 г., по който гаранти са САЩ, РФ и Великобритания, но и при зачитане на правата на малцинствата там, преди всичко - на българските", пише още в декларацията.

От ВМРО твърдят, че "ни се предлагат избори без избор". "И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство - тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!"

"Затова ВМРО апелира към всички патриоти да изразят своя протест чрез активно гласуване с "Не подкрепям никого".

#ВМРО #Александър Каракачанов #предсрочни парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай