Изнесоха смразяващи подробности за кървавата драма в Арман махала в Пловдив завършила с труп

Изнесоха смразяващи подробности за кървавата драма в Арман махала в Пловдив завършила с труп
A A+ A++ A

На брифинг прокуратура в Пловдив изнесе смразяващи подробности за кървавата драма, завършила с убийство в ромската Арман махала под тепетата.

Властите са известени с обаждане на 20 февруари в 6:30 сутринта на спешния телефон 112.

Става въпрос за лице, намерено в безпомощно състояние, на улицата. Спешно на място са отишли полицаите от 3 РУ от Пловдив, на чиято територията е станало убийството.

Било установено, че предната вечер четирима мъже, сред които и жертвата, се напили в местна кръчма. Към тях се присъединил и убиецът, който поискал от жертва си 20 лева. Възникнал спор при което агресорът нанесъл два удара на мъжа.

Тръгнал си, но след 10 минути се върнал, въоръжен с кухненски нож, който бил с 18-сантиметрово острие. В последствие хладното оръжие е открито.

Започнал да обижда мъжът, от когото поискал пари. Навън двамата се сборичкали, а останалите трима мъже видели ножа, уплашили се и си тръгнали. След това е било извършено убийството.

Назначената съдебномедицинска експертиза установила, че жертвата има дълбока рана в корема, засегнати са артерия и вена и е починал от кръвозагуба.

„Убиецът е избягал и в продължение на три дни се е укривал. Установено е, че след като извършва зверството е взел телефона на жертвата си, заложил го е, и е проиграл парите в казино“, уточниха от прокуратурата.

Шефът на полицията Васил Костадинов уточни, че убиецът е бил известен на колегите му малко след съобщението за смърт.

Първоначално е бил издирван от полицаите от 3 РУ, а после се е включил целият ресурс на полицията. Работено е по много версии, проверявани са входовете и изходите на Пловдив. Работено е с роднини и близки на убиеца, но тъй като той не е имал телефон в него, връзка не е била осъществена.

На 23 февруари рано сутринта полицаите са пристъпили към реализация и са блокирали цялата Арман махала, където убиецът живее, и където е било извършено зверството. Започнали са проверки от къща в къща и на всички стопански постройки, където би могъл да се укрие. В този момент е дошъл сигнал за конкретно място.

Шефът на 3 РУ, който е ръководил операцията, обясни, че при задържането си убиецът не е оказал съпротива.

Той е със завършен начален стадии на образование, а жертвата е имала адресни регистрации и в Арман махала, и а Шекер махала. Работил е в Германия, но е имал здравословни проблеми и вероятно заради това е бил в България.

„Освен телефона убиецът е прибрал и ръчен часовник от жертвата си. Агресорът е с 22 криминални регистрации и три пъти е лежал в затвора, като последно е излязъл от него през 2022 година“, уточниха още на брифинга.

#убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »