7-годишното отнесено от скейтбордистка на писта в Банско било с глътнат език и редица вътрешни травми

7-годишното отнесено от скейтбордистка на писта в Банско било с глътнат език и редица вътрешни травми
A A+ A++ A

7-годишното дете, което пострада тежко, след удар от сноубордист на писта над Банско, си е било глътнатало езика. Това обясни в ефира на „Здравей, България” Георги Ботев от Планинската спасителна служба. Първоначално то е прието в разложката болница с редица фрактури и тежки травми на вътрешните органи. След това е транспортирано в „Пирогов“.

„Бях дежурен на билото на връх „Тодорка”. Получих съобщение по радиостанцията, че има инцидент с дете, което е в тежко състояние и не диша. Веднага тръгнах към мястото и заварих струпани хора около него. Обадих се да изпратят лекарски екип и започнах действия по възстановяване на жизнените му показатели. Освободих дихателните му пътища и то започна да диша. По най-бързия начин го транспортирахме към линейката”, разказа пред Нова телевизия Ботев. По думите му карането на ски или сноуборд е екстремен спорт и често стават инциденти.

Момичето, блъснало детето на пистата, е в шок. „Най-вероятно инцидентът беше заради неопитност и загуба на контрол върху ските. Никой не иска да се случи подобно нещо. По пистите няма камикадзета. Това са нещастни ситуации“, каза още Георги Ботев.

Припомняме, че тежкият инцидент със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта в Банско стана в обедните часове вчера, докато група деца са били на ски училище в зимния ни курорт.

#Банско #блъснато дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »