В Охайо вече са гласували 1.2 милиона избиратели

В Охайо вече са гласували 1.2 милиона избиратели
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Над 1.2 милиона души в един от ключовите американски щати – Охайо, вече са гласували в президентските избори.

Според канцеларията на държавния секретар на щата до 26 октомври 1.26 милиона души са дали гласа си за някой от кандидатите, предаде „Ройтерс", на която се позова БГНЕС.

Броят на подадените гласове се равнява на 22% от избирателите, които са гласували на изборите през 2008 г.

Държавният секретар на Охайо Джон Хъстед заяви, че ритъмът на гласуването се ускорява с приближаването на окончателната дата 6 ноември.

Щатът Охайо въведе необичайния метод да се гласува чрез писма, което важи за всички регистрирани гласоподаватели, само че всеки избирател при регистрирането си трябва да уточни по какъв начин ще гласува и вече няма право да го стори по друг начин.

Президентът и претенден отново за Белия дом Барак Обама отмени планираното си предизборно пътуване до Охайо, което трябваше да се състои в сряда, за да остане в Белия дом и да следи случващото се около урагана „Санди".

Обама замрази предизборната надпревара дни преди сблъсъка с републиканския си опонент Мит Ромни, посочвайки, че е притеснен за жертвите на урагана, а не за предизборната надпревара.

Кандидат-президентът от Републиканската партия Мит Ромни също отложи предизборните си участия до сряда в знак на съчувствие към милионите американци, чиито имоти и живот са застрашени от бедствието.

#Охайо #гласуване #президентски избори #избори #САЩ #Барак Обама #Мит Ромни #Санди #ураган #Белия дом #Президент на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници