Таксиджия попадна в клопка на клиентка - вместо за курс от Кърджали до Ксанти - му платиха с бой с брадви и грабеж

Таксиджия попадна в клопка на клиентка - вместо за курс от Кърджали до Ксанти - му платиха с бой с брадви и грабеж
A A+ A++ A

Tаксиметров шофьор от Кърджали е бил нападнат с брадви, бит и ограбен в Гърция, пишат колегите от 24rodopi.com. Самият той потвърди , че опасни лица са превърнали в ад пътуването му до Ксанти.

С. изпълнявал поръчка на клиентка, която го наела да я закара от Кърджали до Ксанти. Уговорката била да му бъде платено след пристигане на адреса. Докато пътували в посочения от клиентката квартал обаче, лек автомобил без регистрационни номера засякъл пътя на нашенеца, който по този начин се принудил да спре таксито.

От другата кола изскочили няколко мъже с брадви, счупили страничното стъкло на вратата на шофьора, измъкнали го от таксито, започнали да го бият и накрая задигнали портфейла му с пари, лични документи и дебитна карта. Пътничката междувременно изчезнала в неизвестна посока. Кърджалиецът веднага отишъл в полицейското управление, където подал жалба и описал нападението. Оттам му бил издаден документ, с който успял да се прибере у дома.

Засега разследването е установило, че от дебитната карта на мъжа е пазарувано два пъти, като сумите са било общо около 200 евро. Установени са търговските обекти, в момента се преглеждат записите от камерите, за да бъдат установените лицата, които са извършили покупките и така да стигнат до мъжете, нападнали нашенеца.

Според източниците на 24rodopi.com, нападението едва ли е случайно. Подозира се участието на жената пътничка в престъпна група. По всяка вероятност, таксито е причаквано, с цел да бъде шофьорът ограбен. Призоват се таксиметровите шофьори да внимават, когато поемат ангажименти за съседна Гърция и най-вече, когато клиентът им е непознат.

#Ксанти #Кърджали #таксиметров шофьор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"