Извънземна ли е? Мистериозна сфера изплува на плаж в Япония, шашардиса властите

Извънземна ли е? Мистериозна сфера изплува на плаж  в Япония, шашардиса властите
Стоп кадър/бТВ
A A+ A++ A

Голяма метална сфера, изхвърлена на бряг в Япония, озадачи местните жители и предизвика вълна от спекулации, съобщи Би Би Си в сряда.

Властите все още не могат да кажат какво представлява обектът. Сапьорски отряд и полицията бяха изпратени да разследват, но все още няма заключения за произхода и предназначението му.

Известно е че предметът е кух и че не представлява заплаха. Мнозина подозират, че е вид шамандура, пише още Би Би Си.

Находката в крайбрежния град Хамамацу е определяна като "яйцето на Годзила", "шамандура за акостиране" и "космически обект" от местните жители.

Японският телевизионен оператор NHK показа кадри на двама служители на плажа "Еншухама", които оглеждат ръждясалата метална сфера, която изглежда широка около 1.5 м.

Тя била открита от местен жител, който сигнализирал на полицията, след като забелязал необичайния обект.

Властите отцепиха района и направиха рентгенови прегледи, които не разкриха много повече - освен потвърждаването, че обектът е безопасен.

Бегач на плажа каза пред местните медии, че е изненадан от суматохата, тъй като топката е била там от известно време.

Този вид находка обикновено не предизвиква съмнения, но откриването й съвпада с общата нервност, след като няколко неидентифицирани обекта бяха свалени в САЩ, включително балон, за който Вашингтон твърди, че е шпионско устройство, събиращо данни за военни обекти.

Япония отделно изрази загриженост пред Китай в сряда относно предполагаеми балони за наблюдение, забелязани над нейното небе най-малко три пъти от 2019 г. насам, разкритие, което беше разгласено едва миналата седмица. Пекин отрича твърденията за шпионаж.

Министрите на отбраната на двете страни се срещнаха в сряда в първия двустранен диалог по въпросите на сигурността от четири години насам. Двете страни се споразумяха да работят за стартирането на гореща комуникационна линия тази пролет, съобщава Би Би Си, цитирана от "Дневник".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"