Мая Манолова обяви „бойкот на златните яйца“

Мая Манолова обяви „бойкот на златните яйца“
A A+ A++ A

Мая Манолова обяви старт на кампанията „Бойкот на златните яйца“ срещу цените на яйцата в магазините. Тя публикува в личния си Фейсбук профил видео, в което нарече яйцата в търговските вериги „яйца Фаберже“ и „писаното яйце на българската държава“.

Манолова златни яйца

„Яйцата са една от основните храни в малката потребителска кошница, а са поскъпнали с между 50% и 70% с огромна надценка“, категорична е Манолова.

Бойкотът на „златните“ яйца, организиран от лявото обединение "ЛЕВИЦАТА!", ще продължи от понеделник до Великден“. Манолова е категорична, че бойкотът ще доведе до поевтиняване на яйцата.

Манолова златни яйца

Акцията ще продължи в следващите дни в други вериги магазини, където ще се обърне внимание на цените на млечните продукти - "сиренето, кашкавалът и други "златни" продукти", категорична бе Манолова.

Манолова златни яйца

Припомняме, че преди около седмица стартираха съвместни проверки на няколко държавни институции, които следят има ли спекула в цените на храните в магазините. Във вторник земеделският министър Явор Гечев заяви, че според него има и спекулативно вдигане на цените, като най-много аномалии се наблюдават при млечните продукти.

Във връзка с проверките,аграрният министър обясни, че ако бъдат открити данни за нарушения, ще бъде спазен законовият ред за тяхното предоставяне на компетентните институции, включително ще бъде сезирана и прокуратурата. „Търсим изсветляване на процеса по ценообразуване в цялата хранителна верига, за да се види кой какви надценки формира и тази информация да е публична“, заяви министър Гечев.

#Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"