Цар Киро показа среден пръст на Катуница

Цар Киро показа среден пръст на Катуница
Цар Киро за пореден път се държа нагло и показа среден пръст на събралите се пред съда в Асеновград жители на Катуница. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, показа среден пръст на събралите се пред Районния съд в Асеновград жители на Катуница.

Рашков за пореден път се държа нагло и след заседанието на съда показа среден пръст на събралите се стотина жители от Асеновград и Катуница, съобщи Дарик радио.

Хората твърдят, че той дори ги е напсувал, когато е пристигнал. Те се обърнаха към премиера чрез медиите и попитаха къде е държавата в този момент и през изминалите години.

Според жителите на Катуница тепърва се очаква още по-провокативно поведение от страна на Цар Киро.

„Рашков 70 години се е държал по този начин и сега на финала на житейския му път той е до такава степен окрилен от този цирк, който се разиграва на гърба на смъртта на две деца, че няма как да се държи по друг начин”, заяви Веселин Христов, вуйчо на убития през септември Ангел Петров.

Христов подчерта, че се надява тези, които изготвят експертизата, да не са корумпирани, за да „лъсне истината наяве".

Делото срещу Кирил Рашков, в което той обжалва ареста си, беше отложено от Районния съд в Асеновград за 22 декември.

Районната прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Рашков, а на 23 януари 2012 година се очаква да тръгне делото срещу него.

На Цар Киро са повдигнати обвинения за заплахи за убийство срещу Веселин Христов и срещу Иванка Петрова, настойник на убития на 23 септември Ангел Петров.

По делото се очаква да се явят над десет свидетели. Представена ще бъде и експертизата от видеозапис, на който се вижда как Кирил Рашков отправя заплахите към Христов и Петрова.

Кирил Рашков бе задържан няколко дни след убийството на 19-годишния Ангел от Катуница. Ден преди това той е бил на преглед в УМБАЛ „Свети Георги" с оплаквания за болки в сърдечната област, където е отказал всякакви манипулации.

19-годишният Ангел загина на 23 септември, когато беше премазан от микробус, в който са пътували приближени на Цар Киро.

Автомобилът е бил управляван от 55-годишния Симеон Йосифов. Часове след това почина и 17-годишният Павел, взел участие в щурмовете на имоти на клана Рашкови.

Тези случаи провокираха етническото напрежение в Катуница и искането Кирил Рашков да бъде изселен от там.

#Цар Киро #Катуница #Кирил Рашков #среден пръст #дело #Ангел Петров #Веселин Христов #Иванка Петрова #Симеон Йосифов #Павел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници