Жената на Зеленски: Русия умишлено използва сексуалното насилие като оръжие във войната, но ще ги застигне възмездие

Жената на Зеленски: Русия умишлено използва сексуалното насилие като оръжие във войната, но ще ги застигне възмездие
A A+ A++ A

Олена Зеленска - съпругата на Володимир Зеленски, във Фейсбук:

Сексуалното насилие съзнателно се използва като оръжие в тази война. Още по-жестоко, още по-цинично, защото унищожава не само тялото, но и психиката на хората.

Жертвите винаги им е трудно да говорят за това. И все пак те намират сили да свидетелстват и нашите следователи събират тези показания. Офисът на главния прокурор създаде специален отдел за управление на разследването на престъпления, свързани със сексуално насилие.

И колкото и нападателят да иска да си мълчи, ние постоянно нарушаваме тази тема в света. За сексуалните престъпления на руските имигранти ще говорим на 67-ата сесия на Комисията на ООН за състоянието на жените, която скоро ще се проведе в Ню Йорк. И днес разговарях с лорд Ахмад Уимбълдън, специален представител на премиера за предотвратяване на сексуалното насилие при въоръжени конфликти. Лорд Ахмад също наскоро инициатира Международния алианс за превенция на сексуалното насилие, към който се присъедини Украйна.

Украйна е готова да свидетелства за престъпността на руските методи на война на всички възможни основания. Вече си съдействаме на международния наказателен съд. И когато най-накрая се създаде специален международен трибунал за престъплението агресията на Русия срещу Украйна, за което Украйна настоява, сексуалното насилие определено ще му стане тема, така че нашествениците-изнасилвачите неизбежно да настигнат наказанието.

#Олена Зеленска #сексуално насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"