ВИДЕА Новите 2 страшни труса срутиха сгради и донесоха още смърт, хора скачат от балконите в Турция и Сирия

ВИДЕА Новите 2 страшни труса срутиха сгради и донесоха още смърт, хора скачат от балконите в Турция и Сирия
A A+ A++ A

Хаос и ужас заля улиците на Хатай след новите мощни земетресения в Турция. Досега са усетени 20 вторични труса след двата силни труса с магнитуд 6,4 и 5,8. Видеокадри показват момента на труса - наистина е кошмарно, тичащи и пищящи хора, както и срутване в далечината. Според очевидци, трусът е продължил около 1 минута и се е усетил много силно.

Двете силни земетресения с магнитуд 6,4 и 5,8 бяха регистрирани по-рано тази нощ на границата между Турция и Сирия.

Валията на Хатай Рахми Доган обяви пред Анадолската агенция, че са получени сигнали за срутени сгради. Властите издадоха предупреждение жителите да стоят далеч от тях. Под развалините на сградите, разрушени от новите трусове, има затрупани хора.

По данни на CNN Turk, при новите силни земетресения е загинала жителка на град Самандаг. Според кореспондента на канала, върху нея е паднало парче бетон. Най-малко още осем души са ранени.

Най-малко четирима души остават под развалините в град Дефне.

Властите на курортната провинция Анталия призоваха гражданите да не се доближават до брега. Същото предупреждение е издадено и в провинция Мерсин. Има риск трусовете да предизвикат повишаване на морското равнище до 50 сантиметра.

По данни на ДПА, броят на пострадалите при новите два труса е поне 50 души.

Трусовете са предизвикали паника и хора са скачали от прозорците, балконите и покривите на къщите си в райони под бунтовнически контрол в Северозападна Сирия.

Има пострадали и от паднали керемиди и тухли в Калкин, Харем, Идлиб, Кирбет ал Джул, в селски райони край Алепо, съобщиха от сирийския Център за наблюдение на човешките права.

Пострадали има и в Хама, в Централна Сирия, а трусовете бяха усетени дори и в района на Дамаск, където хора са излезли по улиците на столицата.

#земетресение #земетресението #Турция #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »