Джордж Сорос пророкува: Украйна ще победи във войната и това ще доведе до разпад на Руската империя

Джордж Сорос пророкува: Украйна ще победи във войната и това ще доведе до разпад на Руската империя
A A+ A++ A

Финансистът-милиардер Джордж Сорос заяви, че ако Русия бъде победена във войната в Украйна, това ще доведе до разпадането на това, което той нарече „Руската империя“, нещо, което според него ще бъде приветствано от бившите съветски републики, пише Ройтерс .

Сорос каза, че Съединените щати ще подкрепят Украйна, но президентът Джо Байдън е предупредил украинския Володимир Зеленски, че има ограничения и че третата световна война трябва да бъде избегната. Сорос не разкрива източника на информацията си.

Според филантропа руската армия е била лошо ръководена, зле оборудвана и деморализирана, но президентът Владимир Путин се е обърнал към наемническата група Вагнер, за да противодейства на украинската армия.

„Страните от бившия Съветски съюз нямат търпение да видят поражението на руснаците в Украйна, защото искат да отстояват своята независимост“, каза Сорос на Мюнхенската конференция по сигурността, според текст от речта му, разпространен от офиса му.

„Това означава, че победа на Украйна би довела до разпадането на Руската империя. Русия вече няма да представлява заплаха за Европа и света“, каза той. "Това би било голяма промяна към по-добро", заключва Сорос.

#Джордж Сорос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"