Министърът на туризма: Зимният сезон е рекорден

Министърът на туризма: Зимният сезон е рекорден
A A+ A++ A

Записванията за зимния сезон са 5% над 2019 година, като се очаква сезонът да бъде рекорден. Това заяви министърът на туризма Илин Димитров, който откри 39-ото международно туристическо изложение "Ваканция и СПА".

В откриването на борсата се включиха и досегашните заемащи длъжността министри на туризма.

За летния сезон има различни индикации, тъй като потребителското поведение се промени и туристите резервират в последната минута, но ранните записвания вървят добре, каза по-късно пред журналисти министър Илин Димитров.

За Германия се очаква 30% увеличение на туристите спрямо миналата година, но големия спад все още не може да бъде наваксан. Там са проведени над 1200 работни срещи в различни градове и тече засилена рекламна кампания. Пазар Великобритания върви към спад и затова там ще бъдат проведени двустранни работни бизнес срещи, каза още Илин Димитров.

"Където имаме индикации, че имаме проблем, реагираме много бързо, за да можем да помогнем на бизнеса", посочи той.

Двустранни работни бизнес срещи ще бъдат проведени в Румъния и Израел.

Рекламните кампании са насочени и към близките пазари. 450 хиляди повече са регистрациите на българските туристи през 2022 година спрямо предходната, като те са 60 на сто от общия обем, каза още Илин Димитров, който участва и в 9-ата среща на Националния борд по туризъм в рамките на туристическата борса, където посочи още:

"В момента се преразпределят туристическите потоци. В момента държавата ни има огромна нужда от ударно увеличение на бюджета ни за реклама, защото просто с тези средства ние практически сме не невидими, но сме трудно видими".

Необходимо е също позитивно говорене за туристическия продукт на страната ни, подчерта министър Димитров.

#зимен сезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"