ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК, от коалицията искат да са първи, за да свърши цикълът на политическа парализа

ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК, от коалицията искат да са първи, за да свърши цикълът на политическа парализа
A A+ A++ A

Най-важно е България да излезе от цикъла на политическа парализа. Политиката трябва да се превърне не в технология на перманентния скандал, а в публична среда, която трябва да произвежда решения. Ние имаме амбицията да бъдем първи, което означава да водиш страната напред. България има нужда от това. Има куп нерешени въпроси в енергетиката, образованието, икономиката, инфраструктурата – във всички сфери.Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като ГЕРБ-СДС подадоха необходимите документи за регистрация за явяване на изборите на 2-ри април.

„Имаме амбицията и силата да сме първи. Входирахме 9999 подписа, но иначе сме събрали 4 пъти повече. Достатъчно силни и консолидирани сме, за да победим ППи ДБ. Единственият проблем, единствената ми забележка във връзка с ПП и ДБ, е, че това обединение затруднява създаването на управленско мнозинство“, каза още Дончев.

„За последно бяхме в резиденцията на американското посолство преди седмица и не си спомням някой да ни е натискал за нещо. Не сме податливи и не работим под натиск, отговори Дончев на въпрос за американското посолство и списъка „Магнитски“.

„Очакваме да сме първа политическа сила. Но и разликата между първата и втората политическа сила да е голяма, за да се улесни съставянето на редовно правителство, от което България има нужда“, заяви след регистрацията Румен Христов, лидер на СДС.

#ГЕРБ #ГЕРБ - СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »