Слънчева сряда с температури до 13°

Слънчева сряда с температури до 13°
A A+ A++ A

Утрото ще бъде студено с минимални температури между минус 5° и нула градуса, на места в котловините - и по-ниски, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В София минималната температура ще е около минус 3°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

През деня ще е предимно слънчево, преди обяд - с временни увеличения на облачността над източните райони от страната, но ще остане без валежи. След обяд ще духа слаб северозападен, в Източна България - северен, вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 8°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, след обяд - до умерен, северен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°, малко по-високи от температурата на морската. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, на север от нос Калиакра - до 4 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В четвъртък сутринта ще е тихо и минималните температури в повечето места ще са под нулата - до минус 3°, минус 4°. В отделни райони в низините и котловините видимостта ще е намалена. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб. Времето ще бъде слънчево. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

През нощта срещу петък от север ще се появи разкъсана висока облачност. В петък ще преобладава слънчево време, към вечерта - с повече висока и средна облачност. Температурите още малко ще се повишат.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"