74% от българите обещават да казват "обичам те" по-често! Жените се престрашават повече

74% от българите обещават да казват "обичам те" по-често! Жените се престрашават повече
A A+ A++ A

74% заявяват, че ще казват по-често "обичам те" през започващата 2023-а година. 12 на сто не смятат, че ще го правят, а 14% се колебаят в отговора си. По-младите са и по-склонни да си го обещават (а може би имат и повече поводи). Оказва се, че жените ще казват "обичам те" повече, отколкото мъжете. Това сочи най-новото социологическо проучване на "Галъп".

69% пък заявяват, че ще ограничат вредните си навици, 17% признават, че нямат такова намерение, а 14 на сто се колебаят. Хората с по-висок образователен статус са и по-склонни да коригират поведението си.

Дали хората нареждат виното след вредните навици, не е ясно, но в деня на виното и романтиката, вижда се, че българите са малко по-склонни да си обещават и любов, и самодисциплина, но все пак любовта побеждава с малко.

Данните от януарското изследване на "Галъп интернешънъл“, в което агенцията провери какво си обещават българите на прага на 2020 г., сочат, че едно от най-сериозните обещания у нас е свързано с отделянето на повече време за близките хора – 91% го споделят. Осъществяването на поне една своя мечта пък си обещават 73 на сто от българите, а 84% вярват, че ще се усмихват повече. Прави впечатление, че на практика няма големи възрастови различия в отговорите, макар да се откроява ентусиазмът, който е характерен по-скоро за младостта.

68% твърдят, че ще засадят дърво, 63 на сто смятат, че ще вземат участие в поне една благотворителна инициатива.

33% приемат да осиновят бездомно животно – тук, очаквано, ентусиазмът не е огромен. Няма обаче и кой знае колко ентусиазъм в четенето – 48% са хората, които заявяват, че всеки месец ще прочитат по една книга. Това са двете обещания, които събират най-малко популярност, макар чувствителни дялове респонденти все пак да ги споделят.

Сравнително непопулярно е и обещанието пред себе си да харчиш по-малко пари – 53 на сто се заричат да пестят. Оказва се, че по-младите у нас, например, биха чели повече книги, но биха харчили и повече пари, за разлика от хората в по-зряла възраст.

#Галъп #Галъп Интърнешънъл #проучване #Свети Валентин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »