Поредната нагла схема на общината в Пловдив - пробват да дадат паркинг на когото трябва...

Поредната нагла схема на общината в Пловдив - пробват да дадат паркинг на когото трябва...
A A+ A++ A

Общинската съветничка от ДБ в Пловдив - Веселина Александрова, алармира за поредната скандална далавера в града под тепетата, която се случва с благословията на общината:

Опит за директно посочване кой да спечели търг за наем на общински имот, но с лека издънка в нагласянето.

Общински съвет Пловдив опита да занули конкуренцията, като почти поименно определи кой може да участва в търга за имот на Пещерско шосе пред Пълмед, вместо да се търси конкуренция, за да получи общината доходи от по-висока наемна цена. Само че в старанието си да конкретизират кой да участва в търга за паркинга объркаха схемата.

Имотът е поискан от Булфарма ООД чрез управителя Никола Тиков и за да се минимизира конкуренцията им в търга, се измисли едно нелепо условие кой може да участва за наемане на паркинг - „участници в търга могат да бъдат само лечебни заведения за болнична помощ по смисъла на Закона за лечебните заведения или търговски дружества, притежаващи капитала на лечебно заведение за болнична помощ, осъществяващи дейност на територията на община Пловдив.“.

Булфарма ООД не е лечебно заведение със сигурност, а точно във втората хипотеза, където е трябвало да се настани Булфарма, е грешката в схемата. Дружеството притежава 99 % от УМБАЛ Пълмед, но това не е капиталА, а част от него. И така – „греда“.

Иначе само по себе си това условие в решението на Общински съвет е категорично незаконосъобразно и ограничаващо конкуренцията. Затова внесохме сигнал-становище до Областния управител да бъде върнато за отмяна в тази му част.

#паркинг #болница #Община Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници