Дете бутна съученичка в шахта в София, даскалката и школото прикриват случая

Дете бутна съученичка в шахта в София, даскалката и школото прикриват случая
A A+ A++ A

Седемгодишно дете падна в необезопасена шахта, дълбока над метър и половина. Тя е в двора на едно от столичните училища, поясни водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев.

„Пред площадката, на която са си играели децата, е имало учителка от занималнята. Тя е видяла какво се случва, но не е обърнала внимание. Детето е бутнато от нейна съученичка“, каза бабата на пострадалото момиченце.

„Възпитателката е казала на моята внучка да не се преструва, да не плачe, нямало й нищо. Качила я на училищния автобус и наредила да не казва нищо на майка си“, добавя жената.

„В момента Борислава е добре, но е с болки. Голямата ни дъщеря се обадила на баща си и му съобщила по телефона за случилото се“, разказва бабата на Борислава.

„Дъщеря ми се обади и ме помоли да закараме детето на преглед в Пирогов. От нея разбрах, че от училището не са уведомили нито майката, нито бащата“, добавя дядото на пострадалото момиче.

„Не са уведомени нито директорката на училището, нито заместничката й. Възпитателката е искала да прикрие случая“, категорична е съпругата му.

Директорката на 67 столично училище пък заяви, че обяснението на учителката било, че е вдигнала тениската на детето, огледала е и след като видяла, че имало само зачервяване, го изпратила да се прибира с училищния автобус.

Момичето е било адекватно, контактно и затова решила, че става въпрос само за охлузване, поясни тя.

„Не може учителка да преценява. Тя не е медик“, коментира пък бабата на пострадалото дете.

„Изисквала съм писмени обяснения. Ще бъде наложено дисциплинарно наказание. Поднасям извинение на близките на детето, тъй като реакцията на нашата служителка е била неадекватна“, каза още директорката на училището.

#българско училище #училище #инцидент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"