"Възраждане" се регистрира за участие в изборите

"Възраждане" се регистрира за участие в изборите
A A+ A++ A

Политическа партия "Възраждане" се регистрира за участие в изборите на 2 април с 4182 подписа, предаде БГНЕС.

Пред журналисти Цончо Ганев обяви, че целта на партията е да бъдат първа политическа сила.

"Искаме да имаме мнозинство в парламента, за да може да имаме самостоятелно управление", подчерта той.

Намерението на "Възраждане", по думите му, е, да спечелят доверието на българските граждани и да разберат, че има политическа партия, която изпълнява всички поети ангажименти.

"Ние отиваме за победа, оттам нататък какво ще реши българският народ е една друга тема", каза Ганев и добави, че в 48-ото НС е имало евроатлантическо мнозинство от 6 политически формации, с изключение на "Възраждане", които според него са можели спокойно да направят правителство.

"Това дали ще има редовно правителство, минава през това дали евроатлантическото мнозинство ще направи някоя срамна коалиция, както беше в по-предишния парламент, където видяхте БСП заедно с "Демократична България" и ПП. Сега няма да е учудващо, ако отидат и с ГЕРБ", допълни Ганев.

Условията, които от "Възраждане" поставят за подкрепа на правителство, са невлизане в Еврозоната, спиране на изпращането на оръжие към Украйна и премахване на американските бази в България.

Ганев съобщи, че повече от 250 хиляди са събраните подписа за свикването на референдум за еврото.

По отношение на българите, включени в новия списък "Магнитски", той съобщи, че: "Истината е, че ние за пореден път бяхме като държава унижени. Да, хората, които попадат в този списък, са хората, които и според нас от "Възраждане" трябва да бъдат съдени, но от български съд, а не от която и да било друга държава. Това е пряка намеса в нашия суверенитет и това по никакъв начин не отговаря на националния идентитет."

#"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"