Излизате ли с комплексиран мъж?

Излизате ли с комплексиран мъж?
A A+ A++ A

Токсичните взаимоотношения, подхранвани от несигурност и ниско самочувствие, карат двойките да живеят в постоянен цикъл от изкуствено създадена драма, редовни спорове и продължителни периоди на ледено мълчание. Докато проучванията показват, че мъжете обикновено имат по-високо самочувствие от жените, особено с напредването на възрастта, все пак има много мъже, които страдат от много ниска самооценка. В същото време не искат да бъдат възприемани като слаби и затова могат да демонстрират комплексите си по противоречиви начини, пише Edna.bg.

Няма да ви посъветваме, ако разпознаете своя партньор в днешната статия, да избягате от него. Напълно възможно е да се помогне на такъв човек, като го насърчавате да вижда позитивното, отбелязвате успехите му и го вдъхновявате да постига победи, които да го издигнат в собствените му очи.

На първо място обаче е важно да разпознаете сигналите, че вашият мъж страда от ниско самочувствие. След това можете да оцените ситуацията и да решите как да продължите.

Ето 8 типа поведение, които не само разкриват, че той страда от комплекси, но и могат да разрушат връзката ви:

1. Редовно прави пресилени, самоиронични изявления

Още от древни времена се смята, че думите имат магическа сила и се превръщаме в това, което казваме. Мъжът, който се подценява с изрази като „Не мога да повярвам, че ще излизаш с някой като мен“ или „Ти не си от моето ниво“, може да изглежда като скромен и дори забавен, но най-вероятно зад самоиронията крие дълбоки комплекси. Понякога може да изглежда, че търси комплименти с такива реплики, но ако ги чувате често, причината е по-притеснителна. Това може да бъде и механизъм за самозащита. Често хората с комплекси предпочитат да се подиграят сами на нещо в себе си, което не могат да понесат, преди някой друг да ги обиди за същото.

2. Той е свръхкритичен към вас

Увереният мъж излиза с жени, които наистина харесва. Ако вашата половинка постоянно ви критикува (от външния вид до характера ви), това е лош знак. Вероятно проектира собствената си несигурност върху вас и се опитва да ви уязви чрез нея, за да ви прехвърли тревожността, причинена от ниското самочувствие.

3. Той е перфекционист и очаква същото от другите

Въпреки че на първо място поставихме ироничните и подценяващи коментари към себе си, знак за сериозни комплекси може да бъде и противоположното поведение. Този мъж обича да говори за това, че всичко в живота му е перфектно: домът, колата, дрехите, работата, приятелите и т.н. Хората, които изпитват нужда да изглеждат идеални, често се опитват да убедят не само другите, но и себе си, че имат стойност. Ниското самочувствие е оставило огромна празнина у този човек и той търси материални неща, за да я запълни.

4. Той е безмилостен негативен песимист

Щастливите хора се опитват да видят най-доброто в другите и търсят положителното в повечето ситуации. Ако той постоянно посочва какво не е наред и какво може да се обърка, това е червен флаг за вас. Това поведение може да бъде токсично, защото подобен начин на мислене неминуемо се отразява на околните, особено на жената до него.

5. Проявява голяма ревност

Много хора смятат ревността за доказателство за любов, но още толкова вярват, че именно прекалената ревност в първият убиец на една връзка. Мъжът, разяждан от комплекси, е ужасен, че някой от тях ще ви отнеме от него, защото той вярва, че не ви заслужава и почти всеки друг е по-привлекателен партньор. Това е така, защото той не разбира защо изобщо една жена би искала да е с него. Друго нещо, за което трябва да внимавате, е дали той ревнува от вашите постижения, защото проучване съобщава, че самочувствието на мъжа пада рязко, когато една жена успява в кариерата и живота си.

6. Иска ви само за себе си

Приятелите са важни за всеки и започването на нова връзка не трябва да става причина да ги загърбите. Ако той не иска да прекарвате време с тях и не желае да ги опознае, това е проблем. Мъжът, изпълнен с комплекси, иска цялото ви време и внимание. Това му помага да се почувства важен и специален.

7. Не може да признае, когато греши

Ако той винаги обвинява другите и не може да погледне в себе си и да признае, когато е направил грешка, това е повод за притеснение. Част от ниското самочувствие е дълбокият страх от провал. Грешката се приема като житейски урок от стабилните хора, но за човек с ниско самочувствие всяка грешна стъпка е ужасяваща, защото подхранва неговата негативност към себе си.

8. Не се вслушва в това, което му казвате

Всеки знае, че мъжете често не слушат жените или поне не разбират точно какво имаме предвид. Ако обаче половинката ви често ви разбира погрешно, бързо се обижда и е склонен често да ви съди строго и да ви се сърди за някои изказвания, това може да е знак за дълбоките му комплекси. Може би той се държи отбранително, приемайки всичко, което казвате, като лична атака срещу себе си. А всяка дискусия може да се превърне в драматичен спор.

#мъж #комплекси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »