В САШ свалиха четвърти обект, не изключват извънземни

В САШ свалиха четвърти обект, не изключват извънземни
A A+ A++ A

Мистериите с летящите обекти в небето на и около САЩ продължават.

Президентът Джо Байдън нареди на военни самолети да свалят още един обект от съображения за сигурност, този път край езерото Хюрън, предадоха снощи световните осведомителни агенции, цитирайки високопоставен служител на администрацията. Eзерото се намира край границата с Канада. Обектът имал осмоъгълна структура, като от нея висяли метални нишки. Не се считал за военна заплаха, но можел да представлява опасност за гражданската авиация, тъй като летял на около 6 000 метра височина над езерото Мичиган.

Това е четвъртият такъв инцидент за седмица. Поредицата започна със свалянето на китайски балон.

Междувременно генерал Глен Ванхърк от ВВС на САЩ, който ръководи контрола върху въздушното пространство на Северна Америка, коментира и хипотезите за извънземна причина за странностите. "Ще оставя разузнавателната общност и контраразузнавателната общност да изяснят това. Нищо не изключвам", заяви той на брифинг в Пентагона, цитиран от "Ройтерс" и БТА. Друг служител на американската отбрана, пожелал анонимност, заяви отделно, че военните не са видели доказателства за извънземен произход.

Ванхърк добави, че всяка заплаха с оценява, прави се и опит за идентификация.

Китайците също се оказаха с подобни проблеми. Global Times написа, че НЛО е било забелязано близо до източния крайбрежен град Рижао, провинция Шандонг.

#НЛО #извънземен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »