ЕС не е предприел действия, свързани със санкционирането на българи от САЩ и Великобритания

ЕС не е предприел действия, свързани със санкционирането на българи от САЩ и Великобритания
Рikist.com
A A+ A++ A

Европейският съюз не е предприел действия, свързани със санкционирането на българи от Съединените щати и Великобритания и не може да накаже тези хора за корупция. Това отговориха за "Хоризонт" от Европейската комисия. Става дума за наложените от Съединените щати санкции за корупция по закона "Магнитски" срещу Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Великобритания наказа Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, вече санкционирани от САЩ.

Няма връзка между налагането на мерки от страна на Вашингтон и Лондон и санкционния режим на ЕС, смятат от Европейската служба за външна дейност.

От прокуратурата вече заявиха, че утре ще изискат от службите за сигурност и други институции информацията, с която те разполагат за българите, включени в новия списък със санкции по закона "Магнитски".

Бившият енергиен министър Румен Овчаров, чието име е в списъка, отхвърли обвиненията срещу себе си, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията се разграничава от бившия министър на финансите Владислав Горанов, който също е сред санкционираните и изрази надежда Горанов да докаже, че е невинен.

#ЕС #санкции #закон Магнитски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници