Първи реакции на санкционираните българи по „Магнитски”

Първи реакции на санкционираните българи по „Магнитски”
A A+ A++ A

САЩ санкционира още българи по списъка "Магнитски". В списъка са Александър Христов Николов, бившите министри Владислав Горанов и Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Киров Генов и председателят на Национално движение "Русофили” Николай Малинов.

Вижте какво казаха те.

Владислав Горанов: Не знам какви са мотивите

Съжалявам за позицията на американското правителство. Не съм запознат с мотивите. Това коментира пред "24 часа" бившият финансов министър Владислав .

Оставам с ясни евроатлантически убеждения и ще продължа да работя в тази посока, каза още Горанов.

Румен Овчаров: Докато не се запозная с обвинението, няма да коментирам

Румен Овчаров излезе с позиция, след като стана ясно, че "Докато не се запозная с обвинението, няма да коментирам", категоричен е Овчаров.

Николай Малинов: Гордея се, че съм в списъка "Магнитски"

И Николай Малинов излезе с позиция. "Преди малко разбрах, че съм в този списък. Ясно и категорично е, че се гордея, защото след като Министерството на финансите на САЩ смятат, че аз съм навредил по някакъв начин на тях, значи аз мога само да се гордея с това. Няма как да съм участвал в корупционни схеми, защото никога не съм имал достъп до публични средства през живота си. Така че това е просто абсолютно малоумно твърдение", заяви той.

Александър Николов: Ще питам, но не зная и кого да питам

Току що научих, че съм в списъка "Магнитски", идея нямам защо съм в него. Ще питам, но не зная и кого да питам. Това бе реакцията на Александър Николов, който е със същите имена като бившия министър.

По повод попадането му в списъка със санкциите по закона "Магнитски", той се усъмни, дали не е защото, като зам.-директор на централата е бил против подписване на договор с "Уестингхаус" за доставка на ядрено гориво преди да е лицензирано.

"Но тогава пък какво общо има Иван Генов с това", попита той.

Иван Генов: С "Уестинхаус" бяхме в много добри отношения

Понятие си нямам как и защо съм попаднал в този списък. Може да е и друг Иван Генов, да е съвпадение на имената. Така реагира бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" и бивш депутат от БСП на новината, че е в новата серия българи, санкционирани по американския закон "Магнитски".

Дори да се допусне, че попадането в този списък е заради "Уестингхаус", Генов заяви, че са били в много добри отношения, дори имал снимка с представителя им за Европа по време на модернизацията на V и VI блок на централата, в която американската компания участва.

За мен е абсурдно, не знам по каква схема съм се появил, а и честно казано - не ме интересува, заяви той.

Източници: БТА, Нова тв, 24 часа, bTV,

#закон Магнитски #санкции #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »