Киев: Две руски ракети по Украйна преминаха над Румъния и Молдова

Киев: Две руски ракети по Украйна преминаха над Румъния и Молдова
Стоп кадър/YouTube
A A+ A++ A

Две крилати ракети "Калибър", изстреляни от руската армия срещу Украйна, са преминали през въздушното пространство на Румъния, която е страна членка на НАТО, и през Молдова, съобщи командващият украинските въоръжени сили ген. Валерий Залужни, цитиран от БНР.

Минути след 10 часа днес ракетите, изстреляни от акваторията на Черно море, са преминали украинско-молдовската граница, малко по-късно са навлезли в румънското въздушно пространство и след това отново са се насочили към Украйна, уточни Залужни.

От румънското министерство на отбраната заявиха, че е регистрирано навлизане на ракета на територията на Молдова, но тя не е достигнала до въздушното пространство на Румъния.

Властите в Молдова потвърдиха, че руска ракета е нарушила въздушното пространство на страната, като посочиха, че след това се е отправила към Украйна.

Руският посланик в Кишинев е бил повикан в министерството на външните работи, за да му бъде връчена протестна нота.

"Категорично отхвърляме последните неприятелски действия и изявления срещу Молдова, които са абсолютно неприемливи за нашия народ. Призоваваме Руската федерация да спре военната агресия срещу съседна страна, която води до много човешки жертви и материални щети", изтъкват от външното министерство.


#руски ракети #Румъния #Молдова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"